Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st aubergine
  • 1 st squash
  • 4 st tomater
  • olivolja
  • 1 st burk stora vita bönor 400 g
  • 1 st citron rivet skal
  • flingsalt, nymald peppar
  • 0.5 dl pinjenötter
  • 25 g rucola

Servera med:

250 g halloumiost
1 st burk tapenade 140 g
1 st citron

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök Tärna aubergine, squash och tomater. Fräs lök, vitlök aubergine och squash i en kastrull med olja tills grönsa-kerna är mjuka. Blanda i tomater, avsköljda bönor och citronskal, och fräs ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.

2
Rosta nötterna i en torr och het panna. Vänd ner ruccola i pytten och strö över nötter.

3
Skiva halloumin och stek den i en stekpanna med olja. Servera osten nystekt till pytten tillsammans med en klick tapenade och citronklyftor.