Du behöver
- 1 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 st aubergine
- 1 st squash
- 4 st tomater
- olivolja
- 1 st burk stora vita bönor 400 g
- 1 st citron rivet skal
- flingsalt, nymald peppar
- 0.5 dl pinjenötter
- 25 g rucola
Servera med:
250 g halloumiost
1 st burk tapenade 140 g
1 st citron
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök Tärna aubergine, squash och tomater. Fräs lök, vitlök aubergine och squash i en kastrull med olja tills grönsa-kerna är mjuka. Blanda i tomater, avsköljda bönor och citronskal, och fräs ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
2
Rosta nötterna i en torr och het panna. Vänd ner ruccola i pytten och strö över nötter.
3
Skiva halloumin och stek den i en stekpanna med olja. Servera osten nystekt till pytten tillsammans med en klick tapenade och citronklyftor.