Du behöver
- 250 g kålrot
- 250 g morötter
- 0.5 st blomkålshuvud
- 1 dl ättiksprit 12%
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
- 0.5 tsk salt
- 3 st lagerblad
- 10 st kryddpepparkorn
- 0.5 tsk gula senapsfrön
- 1 st rödlök
Gör så här
1
Skala och skär kålrot och morot i tärningar, 2×2 cm. Dela blomkålen i mindre buketter.
2
Koka kålrot och morot i saltat vatten i 10 minuter. Låt blomkålen koka med de sista 5 minuterna.
3
Spola grönsakerna kalla. Koka upp ättiksprit, socker, vatten, salt, lagerblad, kryddpeppar och senapsfrön, och låt lagen kallna.
4
Skala och klyfta löken tunt. Varva grönsakerna i en burk och häll på lagen. Låt dra i minst 3 timmar före servering.