Du behöver

  • 250 g kålrot
  • 250 g morötter
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 1 dl ättiksprit 12%
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 3 st lagerblad
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 0.5 tsk gula senapsfrön
  • 1 st rödlök

Gör så här

1
Skala och skär kålrot och morot i tärningar, 2×2 cm. Dela blomkålen i mindre buketter.

2
Koka kålrot och morot i saltat vatten i 10 minuter. Låt blomkålen koka med de sista 5 minuterna.

3
Spola grönsakerna kalla. Koka upp ättiksprit, socker, vatten, salt, lagerblad, kryddpeppar och senapsfrön, och låt lagen kallna.

4
Skala och klyfta löken tunt. Varva grönsakerna i en burk och häll på lagen. Låt dra i minst 3 timmar före servering.