Du behöver

  • 2 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond eller kycklingfond
  • 2 msk färsk basilika
  • 2 tsk ketchup
  • salt och peppar

Servera med:

Krutonger:

3 skiva bröd gärna grovt surdegsbröd
2 msk olivolja
flingsalt

Garnera med:

basilikablad

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök och lök, och fräs i en gryta med olja tills löken är mjuk. Tillsätt krossade tomater, vatten och fond och koka i 10 minuter.

2
Smaksätt med basilika, ketchup, salt och peppar och mixa soppan slät.

3
Krutonger: Skär brödet i långa stavar och stek dem knapriga i en stek-panna med olivolja. Strö över lite flingsalt. Garnera soppan med basilikablad och servera med krutongerna.