Du behöver
- 2 st schalottenlök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- 500 g krossade tomater
- 4 dl vatten
- 3 msk grönsaksfond eller kycklingfond
- 2 msk färsk basilika
- 2 tsk ketchup
- salt och peppar
Servera med:
Krutonger:
3 skiva bröd gärna grovt surdegsbröd
2 msk olivolja
flingsalt
Garnera med:
basilikablad
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök och lök, och fräs i en gryta med olja tills löken är mjuk. Tillsätt krossade tomater, vatten och fond och koka i 10 minuter.
2
Smaksätt med basilika, ketchup, salt och peppar och mixa soppan slät.
3
Krutonger: Skär brödet i långa stavar och stek dem knapriga i en stek-panna med olivolja. Strö över lite flingsalt. Garnera soppan med basilikablad och servera med krutongerna.