Du behöver
- 6 st gelatinblad
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl matjessillspad
- 3 dl gräddfil
- 2 msk hackad dill
- 1 st gräslök knippe
- 1 st rödlök
- salt svartpeppar
Garnera med:
200 g matjessillfiléer
gräslök
gräslöksblommor ev
Gör så här
1
Låt gelatinbladen ligga i en skål med kallt vatten, ca 5 minuter. Hetta upp grädden i en kastrull och lägg i de urkramade gelatinbladen. Låt svalna.
2
Tillsätt sillspad och gräddfil, dill, klippt gräslök och finhackad rödlök. Smaka av med salt och peppar.
3
Häll upp i en låg plastad form, ca 20×25 cm. Ställ kallt för att stelna i kylen över natten.
4
Stansa ut cylindrar av den stelnade såsen med en utstickare eller ett mått, och lägg upp på ett serveringsfat.
5
Skär tunna bitar av matjessillen och lägg ovanpå. Garnera med gräslök och gräslökblommor.