Du behöver

  • 6 st gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl matjessillspad
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk hackad dill
  • 1 st gräslök knippe
  • 1 st rödlök
  • salt svartpeppar

Garnera med:

200 g matjessillfiléer
gräslök
gräslöksblommor ev

Gör så här

1
Låt gelatinbladen ligga i en skål med kallt vatten, ca 5 minuter. Hetta upp grädden i en kastrull och lägg i de urkramade gelatinbladen. Låt svalna.

2
Tillsätt sillspad och gräddfil, dill, klippt gräslök och finhackad rödlök. Smaka av med salt och peppar.

3
Häll upp i en låg plastad form, ca 20×25 cm. Ställ kallt för att stelna i kylen över natten.

4
Stansa ut cylindrar av den stelnade såsen med en utstickare eller ett mått, och lägg upp på ett serveringsfat.

5
Skär tunna bitar av matjessillen och lägg ovanpå. Garnera med gräslök och gräslökblommor.