Du behöver
- 250 g lövbiff av nötinnanlår
- 2 tsk matfett
- salt och peppar
- 0.5 st isbergssalladhuvud
- 3 st tortillabröd
- 0.5 st rödlök
- persilja
Ananassalsa:
0.5 st gul lök
1 tsk olja neutral
1 st burk ananas liten
1 tsk sambal oelek
2 dl krossade tomater
1 msk balsamicovinäger
1 msk honung
Gör så här
1
Ananassalsa: Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en kastrull med olja. Häll av juicen från ananasen och skär ananasen i bitar. Tillsätt ananas, sambal oelek, tomater, vinäger och honung och låt koka några minuter. Smaka med salt och peppar.
2
Strimla lövbiffarna och stek dem på hög värme i en stekpanna med matfett, ca 1 minut. Salta och peppra.
3
Lägg strimlad sallad på värmda tortillabröd. Toppa med kött, ananassalsa och tunnskivad rödlök och persilja. Vik ihop och njut.