Du behöver

  • 1 st liten burk ansjovisfiléer à 55 g, spara 2 filéer till dressingen och spad
  • 2 pkt bacon
  • 1 st knippe rädisor
  • 1 st huvuden romansallad 1-2 stycken beroende på storlek
  • 1 dl parmesanost grovriven
  • 2 st hårdkokta ägg

Dressing:

2 st ansjovisfiléer
2 msk ansjovisspad
1 st ägg
1 st vitlöksklyfta
1 msk pressad citronsaft
1 msk dijonsenap
0.5 tsk worcestershiresås
1.5 dl rapsolja
nymald peppar

Gör så här

1
Dressing: Mixa ihop 2 ansjovisfiléer, ansjovisspad, ägg, pressad vitlök, citronsaft, senap och worcestershiresås med en stavmixer i en hög smal skål. Tillsätt oljan i en fin stråle. Mixa snabbt ihop till en tjock dressing. Smaka av med peppar.

2
Skär ansjovisen i små bitar. Strimla och knaperstek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Skölj och skiva rädisorna. Skölj och torka salladsbladen och bryt dem i bitar.

3
Vid servering häll dressingen över salladen. Vänd runt så att alla blad blir täckta av dressing. Vänd ner ansjovis och ost. Lägg upp salladen. Fördela klyftade ägg över och strö på rädisor och bacon.