Du behöver
- 300 g kycklinglårfilé
- rapsolja +1 msk
- 1 dl turkisk yoghurt
- 1 msk currypasta röd
- 1 st lime rivet skal och pressad saft
- salt
- 2 dl basmatiris
- 2 st ägg
- 2 msk cashewnötter
- 2 st salladslökar
- persilja
Gör så här
1
Skär kycklingen i bitar. Blanda yoghurt, currypasta, limeskal, limesaft och salt, och lägg i kycklingen. Låt dra i minst 15 minuter. Stek kycklingen i en stekpanna med olja, ca 4 minuter per sida.
2
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
3
Vispa upp äggen och stek en “pannkaka” i en stekpanna med olja. Stjälp upp och skär i strimlor.
4
Stek riset i lite olja. Rör i nötter, äggstrimlor, strimlad salladslök och persilja och servera med kycklingen.