Du behöver
- 600 g kalvfärs
- 3 st äggulor
- 1.5 dl vispgrädde
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- smör eller margarin till stekning
Potatismos:
1 kg potatis mjölig
2 dl mjölk
1 msk smör
salt vitpeppar
Rårörda lingon:
3 dl lingon frysta
1 dl socker
Servera med:
ärter kokta gröna
Gör så här
1
Potatismos: Skala och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och pressa potatisen. Rör ner mjölk och smör och smaka av med salt och peppar
2
Wallenbergare: Rör ner en äggula i taget i färsen. Tillsätt grädden, lite i taget. Rör i salt och peppar. Forma smeten till 6 biffar och stek i en stekpanna med smör, ca 4 minuter per sida. Du kan också steka dem tills de fått lite färg på båda sidor och tillaga dem klart i ugnen på 175° i ca 10 minuter.
3
Rårörda lingon: Rör tinade lingon och socker tills sockret lösts upp. Servera biffarna med potatismos, lingon och ärter.