Du behöver
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl fullkornsdinkel eller grahamsmjöl
- 125 g smör eller margarin
- 2 msk vatten
Fyllning:
250 g grön sparris
1 dl ost riven, smakrik
1.5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
3 st ägg
salt och peppar
Servera med:
lufttorkad skinka
crème fraîche
rucola
Ugn: 225º
Gör så här
1
Hacka ihop vetemjöl, dinkel och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
2
Kavla ut och ta ut rundlar lite större än formarna. Lägg i mazarinformar av engångstyp och tryck till.
3
Bryt av nedersta delen på sparrisen. Dela resten i mindre bitar och koka mjuka i saltat vatten, ca 3 minuter.
4
Fördela i formarna och strö över ost. Vispa ihop grädde, mjölk, ägg, salt och peppar. Häll i formarna och grädda i ca 15 minuter.
5
Servera med skinka, crème fraiche och rucola.