Du behöver
- 2 st vit fiskfilé t ex torsk, kolja, sik eller gös, ca 300 g
- 1 dl sesamfrön
- 0.5 dl ströbröd
- salt vitpeppar
- 2 msk matfett
Skaldjurssås:
1 dl skalade räkor
0.5 dl kräftstjärtar
1.5 dl lätt crème fraiche
1 msk hummerfond
salt och peppar
Servera med:
limeklyfta
potatis kokt
grönsallad
Gör så här
1
Skölj fiskfiléerna i kallt vatten och torka av på hushållspapper. Blanda sesamfrön och ströbröd på en tallrik.
2
Salta och peppra fisken och vänd i blandningen. Låt torka en stund på smörpapper.
3
Stek fisken i en stekpanna på medelvärme med matfett, ca 3 minuter per sida.
4
Hacka räkor och kräftstjärtar grovt och blanda med crème fraiche och fond i en skål. Smaka av med salt och peppar. Servera fisken med såsen, limeklyfta, potatis och grönsallad.