Du behöver
- 600 g fläskkarré eller lammstek
- 2 msk kebabkrydda
- 0.5 dl olja
- 2 krm svartpeppar
Tzatziki:
1 st gurka
1 tsk salt
3 dl turkisk yoghurt 10%
0.5 krm nymald vitpeppar
2 st vitlöksklyftor
1 tsk pressad citronsaft
1 tsk flytande honung
2 tsk olivolja
Gör så här
1
Tärna köttet. Blanda kebabkrydda, olja och svartpeppar i en plastpåse, Lägg i köttet och gnid runt marinaden. Knyt till påsen och låt marinera i kylen över natten.
2
Rumstemperera köttet och trä upp det på spett. Grilla över glöd i 5–7 minuter runt om.
3
Tzatziki: Riv gurkan grovt. Salta och låt gurkan rinna av i en sil. Pressa ur vätskan. Blanda yoghurt, gurka, peppar, riven vitlök, citronsaft, honung och olivolja. Rör om och smaka av. Servera till kebabspetten.
Dubbla spett underlättar vändningen av spetten på grillen.