Du behöver
- 400 g nötfärs
- 1 st gul lök
- 2 st potatis kokta
- 1 st ägg
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 dl rödbetor inlagda
- 2 msk ättiksgurka eller saltgurka
- 2 msk kapris
- 4 skiva bondbröd ljust
Servera med:
4 st ägg stekta
blandad sallad
Ugn: 175°
Gör så här
1
Finhacka löken och riv potatisen fint. Blanda lök, potatis, ägg, salt, peppar, kapris, finhackade rödbetor och gurka. Blanda i färsen och arbeta ihop till en smidig smet.
2
Rosta brödskivorna i brödrost. Fördela färsen på brödskivorna och stek dem med färsen nedåt i en medelvarm stekpanna med smör tills färsen får fin färg.
3
Ställ in stekpannan mitt i ugnen och stek i ca 5 minuter tills parisaren är genomstekt. Servera med ett stekt ägg och en blandad sallad till.