Du behöver

  • 400 g nötfärs
  • 1 st gul lök
  • 2 st potatis kokta
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl rödbetor inlagda
  • 2 msk ättiksgurka eller saltgurka
  • 2 msk kapris
  • 4 skiva bondbröd ljust

Servera med:

4 st ägg stekta
blandad sallad

Ugn: 175°

Gör så här

1
Finhacka löken och riv potatisen fint. Blanda lök, potatis, ägg, salt, peppar, kapris, finhackade rödbetor och gurka. Blanda i färsen och arbeta ihop till en smidig smet.

2
Rosta brödskivorna i brödrost. Fördela färsen på brödskivorna och stek dem med färsen nedåt i en medelvarm stekpanna med smör tills färsen får fin färg.

3
Ställ in stekpannan mitt i ugnen och stek i ca 5 minuter tills parisaren är genomstekt. Servera med ett stekt ägg och en blandad sallad till.