Stekt rostas med aromsmör

Du behöver Det här behövs till 4 port: 500 g rostasfilé 1 msk smör salt svartpeppar Café de Paris-smör: 250 g smör 1 st äggula...

Du behöver

Det här behövs till 4 port:

500 g rostasfilé
1 msk smör
salt svartpeppar

Café de Paris-smör:

250 g smör
1 st äggula
1 st vitlöksklyfta
1 msk gul lök
1 tsk kapris
0.5 tsk grönpeppar
1 st sardellfilé
1.5 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
1 tsk konjak
0.5 tsk worcestershiresås
1 tsk citron pressad saft
1 dl persilja dill och gräslök
1 tsk timjan
1 krm salvia dragon, rosmarin och lagerblad
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
0.5 tsk paprikapulver
1 krm curry
0.5 krm kajennpeppar

Gör så här

1

Lägg mjukt smör och äggula i en bunke. Riv vitlöken och finhacka löken, kapris, grönpeppar och sardellfilén. Tillsätt tillsammans med tomatpuré, senap, konjak, worcestershiresås och citronsaft. Mosa samman med en gaffel.

2

Tillsätt finhackad persilja, dill och gräslök. Mortla timjan, salvia, dragon, rosmarin och lagerblad med salt och peppar. Tillsätt det tillsammans med paprikapulver, curry och kajennpeppar. Rör om. Vispa smöret luftigt med en elvisp.

3

Rumstemperera köttet. Putsa och skär det i 3 cm tjocka skivor. Torka av med hushållspapper.

4

Hetta upp en stekpanna. Lägg i smöret och låt det bli gyllenbrunt. Salta och peppra köttet och stek det ca 3 minuter per sida. Servera med aromsmör, klyftpotatis och sallad.


Kommentar:
Aromsmöret räcker till 8 port. Det som blir över går bra att frysa in. Forma till en rulle i ett smörpapper och lägg i fryspåse.

Scroll to Top