Du behöver
- 100 g smör
- 3.5 dl vetemjöl
- 2.5 dl potatismjöl
- 1 tsk hjorthornssalt
- 0.75 dl strösocker
- 1 st apelsin rivet skal
- 1.5 dl vispgrädde
Ugn: 175°, ca 10 minuter
Gör så här
1
Smält matfettet och låt det svalna. Blanda vetemjöl, potatismjöl, hjorthornssalt, strösocker och apelsinskal i en skål.
2
Tillsätt grädde och avsvalnat smör, och arbeta ihop till en smidig deg. Plasta in degen och lägg den i kylen för att stelna.
3
Kavla ut degen tunt, nagga och ta ut runda kakor, ca 7 cm i diameter. Gör ett hål i ena kanten med ett mått, t ex ett litet stjärnmått.
4
Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter. Låt svalna på bakgaller.
De små kakorna från hålet kan gräddas separat i ugnen och serveras till ett glas champagne.