Du behöver
- 400 g laxfilé
- 1 msk flytande margarin
- salt och peppar
- 1 tsk sesamfrön
- 1 dl cocktailtomater
- 2 st stjälkar salladslök
- 0.5 st spenatblad påse
- 1 dl groddar alfalfa
- 3 dl risonipasta kokt
- 1.5 msk olivolja
- saft pressad från 0,5 citron
- salt peppar från kvarn
- 2 msk oliver grovt hackade
- 2 msk pinjenötter rostade
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär laxen i bitar, stek dem i flytande margarin, smaksätt med salt, peppar och sesamfrön.
2
Skär cocktailtomater i halvor och salladslök i tunna skivor. Lägg det tillsammans med spenat och groddar en skål. Tillsätt den kokta pastan.
3
Rör samman olivolja, citron och häll det över salladen, smaksätt med salt och peppar, rör om. Fördela lax, oliver och pinjenötter över salladen. Servera med bröd.