Du behöver

  • 400 g laxfilé
  • 1 msk flytande margarin
  • salt och peppar
  • 1 tsk sesamfrön
  • 1 dl cocktailtomater
  • 2 st stjälkar salladslök
  • 0.5 st spenatblad påse
  • 1 dl groddar alfalfa
  • 3 dl risonipasta kokt
  • 1.5 msk olivolja
  • saft pressad från 0,5 citron
  • salt peppar från kvarn
  • 2 msk oliver grovt hackade
  • 2 msk pinjenötter rostade

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär laxen i bitar, stek dem i flytande margarin, smaksätt med salt, peppar och sesamfrön.

2
Skär cocktailtomater i halvor och salladslök i tunna skivor. Lägg det tillsammans med spenat och groddar en skål. Tillsätt den kokta pastan.

3
Rör samman olivolja, citron och häll det över salladen, smaksätt med salt och peppar, rör om. Fördela lax, oliver och pinjenötter över salladen. Servera med bröd.