Du behöver

  • 100 g gravad lax eller rimmad lax
  • 1 st ägg hårdkokt
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk hackad gräslök
  • 0.5 dl kesella
  • 1 msk minifraiche

Garnering:

1 msk stenbitsrom
1 bitar gurka grön
dill

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Finhacka laxen. Skala och hacka ägget. Hacka dill och gräslök.

2
Rör samman kesella med minifraiche. Tillsätt lax, ägg, dill och gräslök. Forma 2 runda biffar.

3
Skala gurkan så att den blir randig. Skär den i tunna skivor. Lägg skivorna som en krans på portionstallrik.

4
Lägg laxtartaren ovanpå och toppa den med stenbitsrom. Garnera med sallad, citron och dill.


Kommentar:
Förrätt och dessert kan göras i förväg.