Du behöver

  • 5 st makrillfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 2 msk smör
  • 1 msk rapsolja

Sallad:

0.5 st huvud grönsallat
400 g delikatesspotatis ugnstekta eller kokta
12 st rödbetor kokta och skalade
0.5 st rödlök skivad
1 dl cocktailkapris
0.5 dl rapsolja kallpressad
0.5 dl dill plockad
1 msk lime pressad saft
salt svartpeppar
strösocker ev.

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skölj sallaten och låt den rinna av. Fördela bladen på tallrikar. Skiva potatisen och klyfta rödbetorna och lägg på tallrikarna. Fördela rödlök och kapris ovanpå.

2
Mixa olja, dill och limesaft till en jämn grön olja. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite socker.

3
Skölj och torka av fiskfiléerna med hushållspapper. Salta och peppra fisken. Dela filéerna på mitten.

4
Stek fiskbitarna i smör och rapsolja i en medelvarm stekpanna, ca 3 minuter per sida. Lägg fiskbitarna på sallaten och skeda över en sked dillolja. Servera med bröd.