Du behöver

  • 500 g Strömminingsfiléer
  • 2 msk smör

Marinad:

0.5 dl senap
1 msk senap osötad
0.5 dl olja
0.5 dl vatten
2 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

Tillbehör:

350 g delikatesspotatis kokt
250 g körsbärstomater delade
1 st gurka urkärnad och skivad
150 g mâchesallad eller ruccolasallad
1 st lime klyftad
flingsalt svartpeppar
knäckebröd

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Vispa samman senap, olja, vatten, salt och peppar i en skål. Skölj av strömmingen och lägg ner den i marinaden. Rör om så att fisken kommer i kontakt med marinaden. Ställ skålen i kylskåpet, ca 2 timmar.

2
Ta upp strömmingen och låt den rinna av. Vik ihop filéerna så att fisken ser hel ut. Stek strömmingen i smör i en medelvarm stekpanna, ca 2–3 minuter per sida.

3
Skölj grönsakerna och lägg upp på tallrikar med kokt och delad potatis. Servera den nystekta strömmingen vackert upplagt på tallrik. Pressa över lime och smaksätt med flingsalt och peppar. Bjud bröd till.


Kommentar:
Stekt strömming är ett gott fiskpålägg på knäckebröd. Klipp över dill eller gräslök och du har en delikat macka.