Du behöver

  • 9 st spättafiléer
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar nymald

Fyllning:

175 g lax rökt benfri
1 st salladslök hackad
1 dl grädde
2 msk dill hackad
1 krm salt
1 krm vitpeppar nymald

Sås:

2 dl grädde
1 dl vatten
1.5 msk hummerfond konc
1.5 msk idealmjöl
salt vitpeppar

Dekoration:

250 g räkor
dill

Ugn: 200º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skölj och lägg spättfiléerna på ett smörpapper. Salta och peppra fisken.

2
Mixa samman rökt lax, salladslök, grädde och dill till en jämn färs. Smaka av med salt och peppar.

3
Lägg en sked med fyllning på varje filé och rulla samman till rullader. Smörj en ugnssäker form med smör och lägg rulladerna tätt i formen.

4
Vispa samman grädde, vatten, hummerfond och idealmjöl i en kastrull och sjud tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken och sätt in formen en fals längre ner än mitten av ugnen, i ca 20 minuter.

5
Skala räkorna och lägg dem som dekoration i mitten på gratängen. Sätt några dillvippor bland räkorna. Servera med kokt ris eller potatis och en grönsallad.