Du behöver

  • Strömminingsfiléer
  • 2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar nymald
  • 0.5 dl dill hackad
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 2 msk smör
  • 1 msk rapsolja

Dressing:

3 msk sirap vit
1 msk ättiksprit 12 %
2 msk vatten
1 tsk rapsolja
1 msk dill hackad

Grönsaker:

350 g blomkålsbuketter broccoli- och
100 g sockerärter
75 g haricots verts
2 st rädisor knippor
4 st salladslökar skivade
50 g färsk spenat

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Ansa och skölj grönsakerna. Koka broccoli, blomkål, sockerärter och haricots verts i lättsaltat vatten i några minuter, de ska fortfarande vara krispiga. Spola dem med kallt vatten i ett durkslag och låt dem rinna av.

2
Blanda de kokta grönsakerna med de råa på ett stort fat eller portionstallrikar.

3
Skölj strömmingsfiléerna och lägg dem på ett smörpapper. Salta och peppra den köttiga sidan. Fördela dill på hälften av filéerna. Lägg samman dem två och två till flundror och panera dem i grovt rågmjöl på båda sidor.

4
Stek flundrorna i en medelvarm stekpanna med smält smör och rapsolja, ca 3 minuter per sida. Lägg upp flundrorna på grönsaksbädden.

5
Blanda samman dressingen och skeda den över fisk och grönsaker. Servera eventuellt kokt potatis och knäckebröd till.