Du behöver

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning:

1 st gul lök
1 st paprika
2 st squash ca 400 g
2 st vitlöksklyftor
180 g skinka strimlad rökt
3 msk basilika hackad färsk
3 st ägg
2.5 dl matlagningsgrädde
0.5 dl mjölk
salt och peppar
2 dl ost god riven
150 g ost Apetina gourmet

Sweet chilisås:

1/2-1 dl sweet chilisås
2 dl lätt crème fraiche
1 st vitlöksklyfta pressad
salt

Ugn: 200°

Det här behövs för 4-6 port:

Gör så här

1
Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt citronsaft och vatten. Arbeta raskt ihop allt till en deg. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter.

2
Tryck ut degen i en pajform och nagga den i botten. Ställ den kallt att vila ca 15 minuter.

3
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 -15 minuter.

4
Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprikan. Strimla squashen fint. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt paprika, squash, pressad vitlök och skinka. Fräs i ytterligare några minuter. Tillsätt basilika.

5
Strö riven ost i det förgräddade pajskalet. Fördela grönsaks- och skinkröran över. Vispa samman ägg, matlagningsgrädde, mjölk, salt och peppar. Häll det i pajen. Strö över smulad Apetinaost.

6
Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.

7
Rör samman alla ingredienserna till Sweet chilisås och ställ såsen kallt tills den ska serveras. Smaka av såsen och bjud den till squash- och skinkpajen.