Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 1 dl havregryn
  • 1.5 msk potatismjöl
  • 1.25 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 st ägg
  • 8 skiva bacon

Fyllning:

1 st färskost
50 g skinka kallrökt
3 msk hackad persilja

Ugn: 200°

Det här behövs för 4-5 port:

Gör så här

1
Lägg havregryn och potatismjöl i en skål. Tillsätt vattnet och rör om. Låt det stå och svälla ca 10 minuter.

2
Tillsätt färsen, salt, peppar och ägg. Arbeta samman det till en smidig smet. Bred ut smeten till en ca 24×24 cm stor platta, på en vattensköljd skärbräda.

3
Bred osten över köttet men inte ända ut i kanterna. Tärna skinkan och fördela skinka och persilja över. Rulla samman köttet till en färslimpa med våta händer.

4
Lägg färslimpan på smort eldfast fat. Lägg baconskivorna över som ett galler och se till att baconändarna kommer under limpan. Ställ formen i nedre delen av ugnen och stek köttet ca 50-60 minuter.