Du behöver
- 500 g köttfärs
- 1 dl havregryn
- 1.5 msk potatismjöl
- 1.25 dl vatten
- 1 tsk salt
- 2 krm peppar
- 1 st ägg
- 8 skiva bacon
Fyllning:
1 st färskost
50 g skinka kallrökt
3 msk hackad persilja
Ugn: 200°
Det här behövs för 4-5 port:
Gör så här
1
Lägg havregryn och potatismjöl i en skål. Tillsätt vattnet och rör om. Låt det stå och svälla ca 10 minuter.
2
Tillsätt färsen, salt, peppar och ägg. Arbeta samman det till en smidig smet. Bred ut smeten till en ca 24×24 cm stor platta, på en vattensköljd skärbräda.
3
Bred osten över köttet men inte ända ut i kanterna. Tärna skinkan och fördela skinka och persilja över. Rulla samman köttet till en färslimpa med våta händer.
4
Lägg färslimpan på smort eldfast fat. Lägg baconskivorna över som ett galler och se till att baconändarna kommer under limpan. Ställ formen i nedre delen av ugnen och stek köttet ca 50-60 minuter.