Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1.5 msk olja
  • 1 st citron
  • salt citronpeppar
  • 1.5 dl hönsbuljong
  • 2 msk hackad koriander

Saffransris:

1 msk olivolja
0.5 st saffran kuvert
2.5 dl basmatiris
6.5 dl hönsbuljong
4 msk russin gula
2 msk valnötter grovt hackade

Tillbehör:

sallad

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Skiva vitlöksklyftorna. Fräs allt i olivolja. Smaksätt med några droppar citron, salt och citronpeppar. Häll över 1-2 dl hönsbuljong. Låt kycklingen småputtra i buljongen tills köttet är färdigt. Strö över koriander och rör om.

2
Rör ut saffran i olivoljan. Tillsätt ris och buljong. Koka tills riset är klart, ca 20 minuter. Rör ner russin och valnötter mot slutet av koktiden.

3
Servera med sallad.