Du behöver
- 4 st kycklingfiléer
- 4 st vitlöksklyftor
- 1.5 msk olja
- 1 st citron
- salt citronpeppar
- 1.5 dl hönsbuljong
- 2 msk hackad koriander
Saffransris:
1 msk olivolja
0.5 st saffran kuvert
2.5 dl basmatiris
6.5 dl hönsbuljong
4 msk russin gula
2 msk valnötter grovt hackade
Tillbehör:
sallad
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Skiva vitlöksklyftorna. Fräs allt i olivolja. Smaksätt med några droppar citron, salt och citronpeppar. Häll över 1-2 dl hönsbuljong. Låt kycklingen småputtra i buljongen tills köttet är färdigt. Strö över koriander och rör om.
2
Rör ut saffran i olivoljan. Tillsätt ris och buljong. Koka tills riset är klart, ca 20 minuter. Rör ner russin och valnötter mot slutet av koktiden.
3
Servera med sallad.