Du behöver

  • 2 dl dinkelvetemjöl
  • 5 dl vatten
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 75 g broccolibuketter kokta
  • 75 g blomkålsbuketter kokta
  • 2 st salladslökar skivade
  • 8 st cocktailtomater halverade
  • 50 g ruccolasallad
  • 1 st lime pressad saft
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar nymald

Servera med:

250 g halloumiost
2 tsk rapsolja

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skölj vetet i kallt vatten. Koka upp vatten och buljongtärning. Tillsätt vetet, låt det koka upp och sedan sjuda på svag värme under lock, ca 30 minuter. Smaka på kornen så att de är riktigt mjuka. Sila bort eventuell återstående buljong.

2
Blanda kornen med broccoli, blomkål, salladslök, tomater och sallat. Smaksätt med lime, salt och peppar.

3
Skiva halloumiosten och stek den på medelvärme i olja i en stekpanna tills den får fin färg. Servera osten ovanpå salladen.


Kommentar:
Dinkelvete kallas också speltvete och hör till våra mest ursprungliga vetesorter.