Du behöver
- 400 g köttfärs
- 1.5 dl mjölk
- 0.5 st gul lök finhackad
- 2 st potatis mosade
- 1 msk potatismjöl
- 1 st ägg
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar nymald
- 2 tsk kryddpeppar
- 1 dl rödbetor finhackade
- 2 msk ättiksgurka finhackad
- solrosolja eller druvkärneolja
Stekt lök:
3 st rödlökar skivade
1.5 dl BBQ-sås
6 st ägg
6 skiva formbröd eller lantbröd
salt och nymald svartpeppar
Det här behövs för 6 port:
Gör så här
1
Fräs den hackade löken mjuk i lite olja. Ställ den åt sidan för att svalna.
2
Blanda sedan färsen med löken och övriga ingredienser.
3
Låt färsen vila cirka 30 minuter i kylskåp innan den formas till 6 biffar.
4
Bryn rödlöken i lite olja tills den blivit mjuk. Krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt barbecuesås och täck med lock och låt lökröran sjuda i 10-15 minuter. Ställ löken åt sidan tills det är dags att servera.
5
Stek biffarna på medelstark värme i lite olja. Håll dem varma, medan du steker äggen.
6
Rosta brödskivorna eller stek dem i lite smör. Servera parisarna på bröd och toppa med stekt lök samt ägg.