Du behöver

  • 400 g köttfärs
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 st gul lök finhackad
  • 2 st potatis mosade
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar nymald
  • 2 tsk kryddpeppar
  • 1 dl rödbetor finhackade
  • 2 msk ättiksgurka finhackad
  • solrosolja eller druvkärneolja

Stekt lök:

3 st rödlökar skivade
1.5 dl BBQ-sås
6 st ägg
6 skiva formbröd eller lantbröd
salt och nymald svartpeppar

Det här behövs för 6 port:

Gör så här

1
Fräs den hackade löken mjuk i lite olja. Ställ den åt sidan för att svalna.

2
Blanda sedan färsen med löken och övriga ingredienser.

3
Låt färsen vila cirka 30 minuter i kylskåp innan den formas till 6 biffar.

4
Bryn rödlöken i lite olja tills den blivit mjuk. Krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt barbecuesås och täck med lock och låt lökröran sjuda i 10-15 minuter. Ställ löken åt sidan tills det är dags att servera.

5
Stek biffarna på medelstark värme i lite olja. Håll dem varma, medan du steker äggen.

6
Rosta brödskivorna eller stek dem i lite smör. Servera parisarna på bröd och toppa med stekt lök samt ägg.