Du behöver

  • 250 g champinjoner färska
  • 50 g solroskärnor
  • 1 st endiver
  • 50 g spenatblad färska
  • salladsblad blandade
  • 1 st purjolök liten
  • 1 st avokado
  • 11 st cocktailtomater

Dressing:

2 msk vit balsamvinäger
0.75 dl olivolja
1 tsk fransk senap
salt och peppar

Det här behövs för 6-8 port som tillbehör:

Gör så här

1
Ansa svampen och halvera den eller skär den i skivor om den är stor. Blanda samman alla ingredienserna till dressingen och häll den över svampen. Ställ svampen kallt ca 2 timmar.

2
Rosta solroskärnorna lätt i en torr stekpanna. Riv loss endivebladen och lägg dem i iskallt vatten ca 10 minuter.

3
Riv salladsbladen och spenatbladen. Skala, kärna ur och skär avokadon i skivor. Ansa och strimla purjolöken. Halvera tomaterna.

4
Lägg de avrunna endivebladen som en blomma på uppläggningsfatet. Blanda samman salladsblad, spenatblad, purjolök, avokado, cocktailtomater och svampen med sin dressing. Lägg allt i mitten på blomman. Servera.