Du behöver
- 400 g torskfilé djupfryst
- 2 st gula lökar
- 1 st purjolök
- 1 st fänkål
- 100 g champinjoner färska
- 1 st burk krossade tomater
- 2 msk hummerfond
- 1 st fiskbuljongtärning
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 pkt saffran
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk timjan
- 1 tsk salt
- 400 g räkor med skal
Gremolata:
1 st citron
1 st persilja liten knippa
1 st vitlöksklyfta
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär torsken i kuber och strö över hälften av saltet.
2
Skala och skär lökarna i tunna klyftor. Ansa och skär purjon i sneda bitar. Ansa och skär fänkålen i tärningar. Ansa och dela svampen i fjärdedelar.
3
Fräs alla grönsakerna i lite matfett tills löken är mjuk och glansig.
4
Tillsätt krossade tomater, hummerfond, fiskbuljong, pressad vitlök, saffran, timjan och resterande salt.
5
Skala räkorna. Lägg ner fisken i grytan och låt den koka ca 5 minuter. Tillsätt räkorna och låt allt bli genomvarmt.
6
Riv citronskalet och blanda det med hackad persilja och finhackad vitlök. Strö det över fiskgrytan.