Du behöver
- 4 st avokado mogna
- 7 st gelatinblad
- 1 st lök liten gul
- 0.5 dl majonnäs
- 0.75 dl crème fraîche
- 1/2-1 tsk fransk senap
- 2 tsk pressad citronsaft
- lax ca 8-10 stora tunna skivor rökt
Tillbehör:
stenbitsrom
citron
blandad sallad
paprika röd och gul tärnad
ca 18-10 skivor:
Gör så här
1
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5-6 minuter. Skala och hacka löken.
2
Dela avokadon, tag ur kärnan och gröp ur fruktköttet. Lägg fruktköttet i en mixer eller matberedare tillsammans med hackad lök. Kör till en puré.
3
Tillsätt creme fraiche, majonnäs, senap och pressad citronsaft. Smaka av.
4
Krama ur vattnet från gelatinbladen och låt dem smälta med någon msk vatten i en kastrull på svag värme. Rör ner gelatinet i avokadosmeten.
5
Klä en form ca 1,2 liter med plastfolie. Låt folien hänga över kanterna. Klä formen med laxskivor och häll i avokadosmeten. Vik över laxskivorna så den ser hel ut. Täck med plastfolien och ställ formen kallt minst 4 timmar.
6
Vänd upp avocadomoussen och tag bort folien. Skär försiktigt tjocka skivor och lägg dem på portionstallrikar. Garnera eventuellt som på bilden.