Du behöver

  • 4 st avokado mogna
  • 7 st gelatinblad
  • 1 st lök liten gul
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.75 dl crème fraîche
  • 1/2-1 tsk fransk senap
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • lax ca 8-10 stora tunna skivor rökt

Tillbehör:

stenbitsrom
citron
blandad sallad
paprika röd och gul tärnad

ca 18-10 skivor:

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5-6 minuter. Skala och hacka löken.

2
Dela avokadon, tag ur kärnan och gröp ur fruktköttet. Lägg fruktköttet i en mixer eller matberedare tillsammans med hackad lök. Kör till en puré.

3
Tillsätt creme fraiche, majonnäs, senap och pressad citronsaft. Smaka av.

4
Krama ur vattnet från gelatinbladen och låt dem smälta med någon msk vatten i en kastrull på svag värme. Rör ner gelatinet i avokadosmeten.

5
Klä en form ca 1,2 liter med plastfolie. Låt folien hänga över kanterna. Klä formen med laxskivor och häll i avokadosmeten. Vik över laxskivorna så den ser hel ut. Täck med plastfolien och ställ formen kallt minst 4 timmar.

6
Vänd upp avocadomoussen och tag bort folien. Skär försiktigt tjocka skivor och lägg dem på portionstallrikar. Garnera eventuellt som på bilden.