Du behöver

  • 1 st stenbitsrom
  • 300 g räkor med skal
  • 0.5 st crabsticks
  • 3 st hårdkokta ägg
  • 100 g champinjoner färska
  • 3 dl crème fraîche
  • 3 msk majonnäs
  • 0.5 st dill bunt
  • 5 st gelatinblad
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt och peppar

Garnering:

500 g räkor med skal
sallad citron

Det här behövs för ca 10 bitar:

Gör så här

1
Tina räkorna om de är frysta. Skala och dela dem i mindre bitar. Låt surimin rinna av och dela den sedan i mindre bitar. Skala och hacka äggen. Ansa och hacka svampen. Fräs svampen i lite matfett tills vätskan har kokat in.

2
Rör samman creme fraiche med majonnäs och pressad citronsaft. Tillsätt räkor, surimi, hackade ägg, kall svamp, stenbitsrom och hackad dill.

3
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5-6 minuter. Krama ur vätskan och smält dem på svag värme tillsammans med 1 msk vatten. Låt det svalna något innan gelatinet röres ned i en fin stråle i skaldjursmassan.

4
Häll upp massan i en vattensköljd kransform och ställ den kallt minst 3 timmar, gärna över natten.

5
Stjälp upp skaldjurskransen och garnera med sallad, citron och skalade räkor.