Du behöver
- 1 st stenbitsrom
- 300 g räkor med skal
- 0.5 st crabsticks
- 3 st hårdkokta ägg
- 100 g champinjoner färska
- 3 dl crème fraîche
- 3 msk majonnäs
- 0.5 st dill bunt
- 5 st gelatinblad
- 1 msk pressad citronsaft
- salt och peppar
Garnering:
500 g räkor med skal
sallad citron
Det här behövs för ca 10 bitar:
Gör så här
1
Tina räkorna om de är frysta. Skala och dela dem i mindre bitar. Låt surimin rinna av och dela den sedan i mindre bitar. Skala och hacka äggen. Ansa och hacka svampen. Fräs svampen i lite matfett tills vätskan har kokat in.
2
Rör samman creme fraiche med majonnäs och pressad citronsaft. Tillsätt räkor, surimi, hackade ägg, kall svamp, stenbitsrom och hackad dill.
3
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5-6 minuter. Krama ur vätskan och smält dem på svag värme tillsammans med 1 msk vatten. Låt det svalna något innan gelatinet röres ned i en fin stråle i skaldjursmassan.
4
Häll upp massan i en vattensköljd kransform och ställ den kallt minst 3 timmar, gärna över natten.
5
Stjälp upp skaldjurskransen och garnera med sallad, citron och skalade räkor.