Du behöver

  • rödbetor ca 150 g färska
  • 0.5 st gul lök
  • 0.5 msk matolja
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm peppar
  • 1/2-1 st äpple syrligt

Tillbehör:

1 dl keso smaksatt med riven pepparrot
2 st potatis ca 150 g

Det här behövs för 1 port:

Gör så här

1
Skala lök och rödbetor. Lägg dem i en glas- eller porslinsskål. Tillsätt matolja, salt och peppar. Rör om.

2
Tillaga i mikrovågsugnen på full effekt ca 7-8 minuter. Rör i pytten en gång under tillagningen.

3
Skala och kärna ur äpplet. Tärna det. Rör ner äpplet i rödbetsröran och tillaga på full effekt ca 1 minut.

4
Smaka av keson med riven pepparrot och eventuellt lite salt.

5
Ät rödbetspytten tillsammans med keso och nykokt potatis.