Du behöver
- rödbetor ca 150 g färska
- 0.5 st gul lök
- 0.5 msk matolja
- 1 krm salt
- 0.5 krm peppar
- 1/2-1 st äpple syrligt
Tillbehör:
1 dl keso smaksatt med riven pepparrot
2 st potatis ca 150 g
Det här behövs för 1 port:
Gör så här
1
Skala lök och rödbetor. Lägg dem i en glas- eller porslinsskål. Tillsätt matolja, salt och peppar. Rör om.
2
Tillaga i mikrovågsugnen på full effekt ca 7-8 minuter. Rör i pytten en gång under tillagningen.
3
Skala och kärna ur äpplet. Tärna det. Rör ner äpplet i rödbetsröran och tillaga på full effekt ca 1 minut.
4
Smaka av keson med riven pepparrot och eventuellt lite salt.
5
Ät rödbetspytten tillsammans med keso och nykokt potatis.