Du behöver

  • 600 g lammstek eller färsk skinka
  • salt

Marinad:

4 msk pressad citronsaft
4 msk olivolja
2 st pressade vitlöksklyftor
3 msk oregano hackad

Tzatziki

2 dl matlagningsyoghurt
0.5 st gurka
1.5 st vitlöksklyftor
1 msk färsk oregano
2 krm svartpeppar
2 msk olivolja
salt

Ugn: grill

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Börja med tzatzikin. Riv gurkan grovt på ett råkostjärn. Lägg rivet i en sil och strö över lite salt. Låt gurkan rinna av ca 30 minuter. Krama sedan ur det mesta av vätskan.

2
Rör samman yoghurten med pressad vitlök, hackad oregano, peppar och olivolja. Rör ner gurkan och smaka av. Ställ såsen kallt.

3
Rör samman alla ingredienserna till marinaden.

4
Skär köttet i jämnstora bitar, ca 2×2 cm. Lägg köttet i en plastpåse. Häll över marinaden och knyt till påsen. Låt köttet marineras ca 30 minuter.

5
Trä upp köttet på grillspett och grilla köttet över öppen glöd eller under ugnens grillelement till vacker färg. Salta.

6
Ät klyftpotatis, en sallad, oliver och tzatziki till.