Du behöver

  • 150 g potatis små ca 3 st
  • 2 st ägg
  • 1 dl lättmjölk
  • 1 st salladslök
  • 1 krm sambal oelek
  • salt och peppar

Tomatsalsa:

100 g tomater ca 2 st
1 st salladslök
salt
balsamvinäger

Det här behövs för 1 port:

Gör så här

1
Skala eventuellt potatisarna och skär dem i båtar. Koka dem i lättsaltat vatten ca 4 minuter.

2
Ansa och strimla salladslöken. Lägg ner den i potatiskastrullen och koka ytterligare ca 1 minut. Tag kastrullen från värmen och häll bort vattnet.

3
Vispa samman äggen med mjölk, sambal oelek, salt och peppar.

4
Smält lite matfett i en liten stekpanna. Häll i äggsmeten och fördela potatis och salladslök ovanpå. Lägg på ett lock och låt äggkakan steka på medelvärme under lock tills den stelnar.

5
Ansa tomaterna och tärna dem. Ansa och strimla salladslöken. Blanda samman lök, tomater, några droppar balsamvinäger och salt. Servera till äggkakan.