Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1 dl grädde
  • 4 dl mjölk
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 msk ansjovisspad

Fyllning:

2 st gula lökar
vatten några msk
1 st ansjovisfiléer ask
1 st dill liten bunt
2 dl riven ost

Gratinering:

2 dl riven ost

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Vispa samman äggen med grädde och 1 dl mjölk. Tillsätt mjölet och vispa till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och ansjovisspad. Häll smeten i bakpappersklädd långpanna. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter. Stjälp upp på ett bakplåtspapper.

2
Skala lökarna och hacka dem ganska fint. Fräs lökhacket i lite matfett tills de är mjuka och glansiga. Tillsätt lite vatten och låt löken puttra ytterligare 8-10 minuter så att den inte får för mycket färg, utan bara mjuknar. Hacka ansjovisen fint. Hacka dillen och riv osten.

3
Fördela lökhack över hela kakan. Strö sedan över ansjovishack, dill och riven ost i nämnd ordning.

4
Rulla ihop pannkakan som en rulltårta, ganska fast. Lägg rullen på en plåt eller ett ugnssäkert fat med skarven nedåt. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen tills osten smält och allt är genomvarmt.