Du behöver
- 2 st smördeg plattor djupfryst
- 1 st ägg
- 4 st morötter späda
- 3 st salladslökar
- 150 g broccolibuketter
- 1 st squash liten
- 6 st sparrisstjälkar
- 2 dl crème fraîche
- 1 st vitlöksklyfta
- salt och peppar
Ugn: 200°
Det här behövs för 4 port:
Gör så här
1
Tina smördegsplattorna enligt förpackningens anvisningar. Lägg dem två och två ovanpå varandra. Kavla ut dem lätt på längden. Dela varje platta i två bitar, ca 10×10 cm.
2
Lägg dem på bakpappersklädd plåt och pensla dem med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
3
Skär av ett lock när bakverken har svalnat och tryck till bottnen lite.
4
Ansa och skala morötterna. Skär dem i mindre bitar. Ansa och strimla salladslöken. Ansa broccolin och dela den i mindre bitar. Skär squash och sparris i bitar.
5
Koka morötterna mjuka i lite lättsaltat vatten. Häll bort vattnet. Koka broccoli, squash, salladslök och sparrisstjälkar i lite lättsaltat vatten några minuter. Tillsätt sparrisknopparna och koka ytterligare någon minut. Häll bort vattnet.
6
Värm creme fraichen tillsammans med pressad vitlök. Rör ner grönsakerna och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.
7
Fyll smördegsbottnarna med den varma grönsaksröran och lägg på locket. Servera genast.