Du behöver

  • 2 st smördeg plattor djupfryst
  • 1 st ägg
  • 4 st morötter späda
  • 3 st salladslökar
  • 150 g broccolibuketter
  • 1 st squash liten
  • 6 st sparrisstjälkar
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt och peppar

Ugn: 200°

Det här behövs för 4 port:

Gör så här

1
Tina smördegsplattorna enligt förpackningens anvisningar. Lägg dem två och två ovanpå varandra. Kavla ut dem lätt på längden. Dela varje platta i två bitar, ca 10×10 cm.

2
Lägg dem på bakpappersklädd plåt och pensla dem med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

3
Skär av ett lock när bakverken har svalnat och tryck till bottnen lite.

4
Ansa och skala morötterna. Skär dem i mindre bitar. Ansa och strimla salladslöken. Ansa broccolin och dela den i mindre bitar. Skär squash och sparris i bitar.

5
Koka morötterna mjuka i lite lättsaltat vatten. Häll bort vattnet. Koka broccoli, squash, salladslök och sparrisstjälkar i lite lättsaltat vatten några minuter. Tillsätt sparrisknopparna och koka ytterligare någon minut. Häll bort vattnet.

6
Värm creme fraichen tillsammans med pressad vitlök. Rör ner grönsakerna och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.

7
Fyll smördegsbottnarna med den varma grönsaksröran och lägg på locket. Servera genast.