Du behöver

  • 1 kg fläsklägg gärna av framläggen
  • vatten
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 10 st vitpepparkorn
  • 8 st potatis medelstora
  • kålrot ca 4 hg
  • vitkål ca 7 hg
  • persilja

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg fläskläggen i en gryta. Häll på så mycket vatten att det täcker. Koka upp, skumma och lägg i kryddorna.

2
Skala potatis och kålrot medan fläskläggen sjuder i grytan. Skär kålroten i skivor. Skär vitkålen i stora klyftor.

3
Smaka av spadet så att det inte är för salt. I så fall, häll i lite vatten så att smaken blir “lagom”.

4
Lägg i rotsakerna och vitkålen efter ca 1 1/2 timme. Koka ca 1/2 timme till. Känn med en sticka att det är klart.

5
Skiva läggen och lägg tillbaka köttet i grytan eller lägg upp i en karott. Strö över persilja och servera.