Du behöver
- 1 kg fläsklägg gärna av framläggen
- vatten
- 10 st kryddpepparkorn
- 10 st vitpepparkorn
- 8 st potatis medelstora
- kålrot ca 4 hg
- vitkål ca 7 hg
- persilja
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Lägg fläskläggen i en gryta. Häll på så mycket vatten att det täcker. Koka upp, skumma och lägg i kryddorna.
2
Skala potatis och kålrot medan fläskläggen sjuder i grytan. Skär kålroten i skivor. Skär vitkålen i stora klyftor.
3
Smaka av spadet så att det inte är för salt. I så fall, häll i lite vatten så att smaken blir “lagom”.
4
Lägg i rotsakerna och vitkålen efter ca 1 1/2 timme. Koka ca 1/2 timme till. Känn med en sticka att det är klart.
5
Skiva läggen och lägg tillbaka köttet i grytan eller lägg upp i en karott. Strö över persilja och servera.