Du behöver
- 5 st potatis
- 1 st gul lök
- 1 st squash liten
- 10 dl vatten
- 3.5 msk kött eller grönsaksfond
- 2 dl cheddarost riven
- salt och peppar
- 140 g bacon tärnad
- solrosskott
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
                Skala potatis och lök. Tärna dem. Ansa och tärna squashen.
            
2
                Fräs potatis, lök och squash i lite matfett tills löken blir mjuk och glansig utan att få färg.
            
3
                Späd med vatten och fond. Låt soppan koka på svag värme under lock ca 10-15 minuter eller tills potatisen är mjuk och mosig.
            
4
                Häll soppan i en mixer eller matberedare och kör till en slät soppa. Häll tillbaka den i kastrullen.
            
5
                Tillsätt osten och låt den smälta. Smaka av.
            
6
                Fräs baconet knaprigt i stekpannan. Låt det rinna av på hushållspapper.
            
7
                Häll upp soppan i portionsskålar och garnera med solrosskott och bacontärningar.
            










 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
             
            







 
                             
                             
                            








 
                             
                             
        









 
                             
                             
                            





 
                             
                             
                             
                             
                            