Du behöver

  • 4 st paprika

Fyllning:

1 st purjolök strimlad
200 g champinjoner skivade
300 g squash tärnad
1 st blekselleristjälk finhackad
2.5 msk olja
250 g keso
1 tsk örtsalt
0.5 tsk oregano
0.5 dl hackad persilja

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär ett lock av paprikorna och kärna ur dem. Ställ dem på ett ugnssäkert fat.

2
Fräs grönsakerna under omrörning i olja tills de är knappt mjuka. Blanda ner keso och persilja. Krydda med örtsalt och oregano.

3
Fyll paprikorna med röran. Lägg på locken och stek i ugnen ca 20 minuter. Servera med bröd.


Kommentar:
Blir det fyllning över, lägg den bredvid paprikorna på fatet. Det passar också bra att bjuda en skiva skinka eller något annat kött till, för dem som så önskar.