Du behöver

  • blomkål ca 700 g
  • vatten lättsaltat
  • 4 st ägg
  • 2.5 dl mjölk kokt
  • 2 krm salt
  • 1 krm muskot riven
  • persiljeblad gärna slätbladig

Ugn: 175°

Svampsås:

200 g svamp skivad förvälld
2.5 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl matlagningsgrädde
0.5 tsk salt

Garnering:

persilja
tomatklyfta

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Dela blomkålen i små buketter. Förväll dem i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av väl.

2
Smörj en kransform, som rymmer ca 1 1/2 l, mycket väl. Varva blomkål och persilja i den.

3
Vispa samman ägg, mjölk, salt och muskot. Häll äggstanningen i formen.

4
Grädda kransen i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter eller tills kransen har stelnat. Låt den stå några minuter innan den stjälps upp. Garnera och servera med svampsås, gärna hälld i ringen.