Du behöver
- 1 kg kålrot
- 1 l vatten + 2 tsk salt
- 0.5 dl ströbröd
- 0.5 dl matlagningsgrädde
- 1 tsk salt
- 2 st ägg
- 1 msk smör eller margarin
- 1 msk ströbröd
Ugn: 175°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
                Skala och skiva kålrötterna. Koka dem i saltat vatten tills de är mjuka. Slå av vattnet och pressa skivorna genom purépress.
            
2
                Låt ströbrödet svälla i grädden.  Tillsätt purén och övriga ingredienser.
            
3
                Bred ut smeten i en smord ugnssäker form. Strö över ströbröd, klicka på matfett och grädda mitt i ugnen ca 1 timme. Servera lådan varm.










 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
             
            







 
                             
                             
                            








 
                             
                             
        









 
                             
                             
                            





 
                             
                             
                             
                             
                             
                            
Kålrotslådan går att frysa.