Du behöver
- 1 st burk kikärter
 - 2 st gula lökar
 - 2 st morötter
 - 2 st palsternackor
 - 1 st burk krossade tomater
 - 2 st grönsaksbuljongtärningar
 - 1 tsk basilika
 - 2 krm svartpeppar
 - salt
 
Limecreme:
                                                              2 dl matlagningsyoghurt
                                                                lime                       rivet skal av 1
                                                                salt och peppar 
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
                Rör först samman limecremen. Blanda yoghurten med rivet limeskal. Smaka av med salt och peppar.
            
2
                Skala och hacka löken ganska grovt. Skala och skiva morötter och palsternackor.
            
3
                Fräs morötter, palsternacka och lök i lite matfett tills löken är mjuk och glansig.
            
4
                Tillsätt krossade tomater, smulad buljongtärning, basilika och svartpeppar. Låt allt puttra under lock på svag värme ca 10 minuter.
            
5
                Skölj kikärterna i rinnande kallt vatten. Låt dem rinna av. Lägg ner dem i grytan och låt allt puttra samman i ytterligare ca 5 minuter. Smaka av. Bjud limecreme till.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            







                            
                            
                            
                            
                            
                            
Istället för att använda färdigkokta kikärter från burk, kan du själv blötlägga kikärter ca 8-10 timmar och sedan koka dem mjuka i nytt lättsaltat vatten ca 1 ½ timme