Du behöver
- grönkål eller motsvarande mängd färsk
- vatten + salt
- 2 msk smör eller margarin
- 2 msk vetemjöl
- 1 l hönsbuljongtärning eller grönsaksbuljong
- 0.5 dl hackad gräslök
Servering:
ägg hårdkokt hackat
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
                Är grönkålen färsk, gör så här: Skölj och repa kålen. Förväll den i lättsaltat vatten i ca 15 minuter. Slå av vattnet och hacka kålen fint, eventuellt i matberedaren. Fryst grönkål kan du använda direkt i soppan.
            
2
                Smält fettet, rör ner mjölet och späd med buljongen.
            
3
                Lägg i grönkålen (gärna otinad) och sjud soppan ca 4-5 minuter.
            
4
                Blanda ner gräslöken och servera soppan rykande het med ägghack i tallriken eller i en skål bredvid.
            










 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
             
            







 
                             
                             
                            








 
                             
                             
        









 
                             
                             
                            





 
                             
                             
                             
                             
                            