Du behöver
Det här behövs för ca 4-6 port:
                                                              1 kg potatis                       rå
                                                              1 burk ansjovis                       ca 320 g eller 1 burk filéer, ca 100 g
                                                              2 st lökar                       stora gula
                                                              50 g smör                       eller margarin
                                                              3 dl vispgrädde
                                                                ströbröd 
Ugn: 225°
Gör så här
Rensa och filea ansjovisen, spara spadet. Strimla den skalade potatisen fint.
Finhacka löken och fräs den mjuk i matfett.
Varva potatis, lök och ansjovis i en smord ugnssäker form. Överst och underst ska vara potatis.
Blanda ansjovisspadet med hälften av grädden och häll det i formen. Grädda mitt i ugnen i 1/2 timme. Häll på resten av grädden, strö på lite ströbröd och lägg små fettklickar överst. Grädda i ytterligare ca 1/2 timme tills potatisen är mjuk och frestelsen har en fin guldbrun färg.










 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
             
            







 
                             
                             
                            








 
                             
                             
        









 
                             
                             
                            





 
                             
                             
                             
                             
                             
                            
Du kan byta ut 1 dl av vispgrädden mot mjölk.