Du behöver

  • 500 g palsternackor
  • vatten salt
  • 1 pkt bladspenat ca 250 g

Stuvning:

200 g kantareller eller annan svamp
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
4 dl matlagningsgrädde eller hälften mjölk
0.5 tsk salt
riven ost

Ugn: 250°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala, skiva och förväll palsternackorna i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av.

2
Lägg den tinade urkramade spenaten i en smord ugnssäker form. Täck med palsternackorna.

3
Fräs svampen tills det “knäpper” i den. Strö över mjölet, rör om och späd med vätskan. Sjud i minst 10 minuter. Smaka av med lite salt.

4
Häll stuvningen över palsternackorna. Strö på ost och gratinera ca 15 minuter. Sallad är gott till.


Kommentar:
Du kan byta ut palsternackorna mot andra grönsaker om du så vill.