Du behöver

  • 4 st ägg
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 msk ost stark riven
  • 1 pkt spenat ca 375 g

Ugn: 200°

Tillbehör:

4.5 st morötter stora
vatten + salt
2 msk smör eller margarin

Det här behövs för 4-5 port:

Gör så här

1
Vispa samman ägg, mjöl, grädde, salt och vitpeppar. Vispa till en slät smet och rör i spenaten.

2
Häll smeten i en välsmord form, t ex en sockerkaksform. Täck formen med folie.

3
Ställ formen i vattenbad i ugnen och grädda ca 60 minuter. Känn med en gaffel att äggstanningen har stelnat. Exakt tid beror på formens form och storlek.

4
Ansa och skiva under tiden morötterna. Koka dem knappt färdiga i lättsaltat vatten. Slå av vattnet, lägg i en klick matfett och glasera morötterna.

5
Stjälp upp timbalen och lägg morötterna runt om.