Du behöver

  • 350 g falukorv
  • 4 st lökar medelstora gula
  • 10 st potatis medelstora råa
  • 2.5 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillbehör:

äggula eller stekt ägg

Garnering:

persilja klippt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär korven i små tärningar. Skala och grovhacka löken. Skala potatisen och skär den i små tärningar.

2
Bryn potatisen i en del av fettet i en stekpanna. Lägg på lock och efterstek tills potatisen är mjuk.

3
Bryn löken tills den är mjuk och gyllengul. Fräs upp korven. Salta och peppra allt.

4
Blanda potatis, lök och korv eller lägg upp allt var för sig. Servera genast med äggula eller stekt ägg och en grönsallad.


Kommentar:
Du bör inte sätta äggskalet med gulan direkt i maten eftersom det kan finnas bakterier på skalet. Jag har ställt skalet i en äggkopp.