Du behöver
- 350 g falukorv
- 4 st lökar medelstora gula
- 10 st potatis medelstora råa
- 2.5 msk smör eller margarin
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Tillbehör:
äggula eller stekt ägg
Garnering:
persilja klippt
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär korven i små tärningar. Skala och grovhacka löken. Skala potatisen och skär den i små tärningar.
2
Bryn potatisen i en del av fettet i en stekpanna. Lägg på lock och efterstek tills potatisen är mjuk.
3
Bryn löken tills den är mjuk och gyllengul. Fräs upp korven. Salta och peppra allt.
4
Blanda potatis, lök och korv eller lägg upp allt var för sig. Servera genast med äggula eller stekt ägg och en grönsallad.
Du bör inte sätta äggskalet med gulan direkt i maten eftersom det kan finnas bakterier på skalet. Jag har ställt skalet i en äggkopp.