Du behöver
- 4 st pasta port nykokt
- 1 st blomkålshuvud ca 400 g
- broccolibuketter ca 250 g
Ostsås:
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
2 dl grönsaksbuljong
2 dl matlagningsgrädde
2 dl riven ost
1 tsk dragon
salt och peppar
50 g pinjekärnor
Ugn: 250°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Ansa blomkålen och dela den i buketter. Förväll blomkål och broccoli i lite lättsaltat vatten ca 5 minuter. Låt kålsorterna rinna av.
2
Smält matfettet till såsen i en kastrull. Rör ner mjöl och späd med buljong och grädde. Låt såsen koka under fortsatt omrörning 3-5 minuter.
3
Rör ner ost och låt den smälta. Ta kastrullen från värmen och smaka av med salt, peppar och dragon.
4
Varva kålsorterna med pastan i en smord eldfast form. Häll över såsen och strö pinjekärnorna över.
5
Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills allt är genomvarmt och har fin färg.