Du behöver
- 600 g strömmingsfilé
- 1 tsk salt
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk basilikablad eller 1 tsk torkad
- 2 msk hackad persilja
- 1 msk ströbröd
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skölj strömmingen och låt den rinna av. Klipp bort ryggfenorna.
2
Lägg ut strömmingen med skinnsidan neråt och salta. Vik ihop filéerna med skinnsidan ut. Lägg dem i smord eldfast form.
3
Skala och finhacka vitlöken, hacka basilika och persilja. Blanda samman det med grädden och häll blandningen över strömmingen.
4
Strö till sist över ströbröd. Grädda strömmingen mitt i ugnen ca 20 minuter.
5
Bjud strömmingen med kokt potatis och hårt bröd med ost.
Tycker du inte om vitlök så byt ut den mot 1/2 finhackad gul lök.