Du behöver

  • 600 g strömmingsfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk basilikablad eller 1 tsk torkad
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 msk ströbröd

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skölj strömmingen och låt den rinna av. Klipp bort ryggfenorna.

2
Lägg ut strömmingen med skinnsidan neråt och salta. Vik ihop filéerna med skinnsidan ut. Lägg dem i smord eldfast form.

3
Skala och finhacka vitlöken, hacka basilika och persilja. Blanda samman det med grädden och häll blandningen över strömmingen.

4
Strö till sist över ströbröd. Grädda strömmingen mitt i ugnen ca 20 minuter.

5
Bjud strömmingen med kokt potatis och hårt bröd med ost.


Kommentar:
Tycker du inte om vitlök så byt ut den mot 1/2 finhackad gul lök.