Du behöver

  • 1 l filmjölk 3%
  • 3 dl gräddfil

Smaksättning till vitlöksost:

1.5 st pressade vitlöksklyftor
salt
persilja

Smaksättning till avocadoost:

1 st avokado
salt
valnötter

Smaksättning till pepparost:

0.5 tsk svartpeppar grovmalen
rosépeppar
salt

Det här behövs:

Gör så här

1
Häll filmjölken och gräddfilen i en kastrull. Värm det till ca 45-50° C.

2
Häll blandningen i ett kaffefilter (1×6) och låt vasslan rinna av, det tar ca 4 timmar.

3
Stjälp ur ostmassan och smaksätt den.

4
Blanda 1/3 sats ostmassa med pressad vitlök. Smaka av med salt. Forma en liten ost och strö persilja över.

5
Skala och kärna ur avocadon. Gröp ur köttet och tryck ut det i en sil. Blanda samman det med 1/3 sats ostmassa och smaka av med salt. Forma en liten ost och garnera med valnötter.

6
Blanda samman 1/3 sats ostmassa med grovmalen peppar. Smaka av med salt. Forma en liten ost och strö över rosépeppar.


Kommentar:
Ostmassan kan förvaras ca 1 vecka i kylskåpet. Avocadoost ska ätas nygjord annars så blir den gråaktig och besk i smaken.