Du behöver

  • 5 dl rotselleri finstrimlad
  • 2 st äpplen stora syrliga
  • 1 st paprika stor röd
  • 1 st purjolök liten

Sås:

2 dl lätt crème fraiche
1 dl majonnäs
0.5 pkt saffran
salt och peppar
persilja klippt

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Koka selleristrimlorna i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Spola dem i kallt vatten och låt dem rinna av.

2
Skala och kärna ur äpplena. Kärna ur paprikan. Skär äpple och paprika i små tärningar. Ansa och finstrimla purjolöken.

3
Blanda samman selleri, äpple, paprika och purjolök i en stor skål.

4
Rör samman creme fraiche och majonnäs. Smaka av med saffran, salt och peppar. Rör ner såsen i selleriskålen.

5
Låt stå kallt några timmar innan serveringen. Klipp över persiljan.