Västkustpaj I

En riktig festpaj med räkor, krabba och sparris.

Du behöver

  • 150 g smör eller margarin
  • 1.5 dl riven ost
  • 2.5 dl vetemjöl

Fyllning:

1 kg räkor med skal
50 g smör eller margarin
2 msk senap
6 st hårdkokta ägg
2 dl vispgrädde
1 st krabba burk
1 st dill bunt
1 msk ströbröd
1 dl riven ost

Garnering:

sparris lättkokt
räkor
citronmeliss citron

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Arbeta samman mjölet med matfett och ost till en smidig deg. Tryck ut den i en pajform, ca 25 cm i diameter. Ställ den kallt ca 30 minuter.

2
Tina räkorna om de är djupfrysta. Skala dem och grovhacka dem men tag undan ca 16–20 st till garneringen.

3
Skala och grovhacka äggen. Klipp dillen fint. Låt krabban rinna av.

4
Smält matfettet till fyllningen i en kastrull. Tillsätt senap, ägghack och grädde. Låt allt sjuda på svag värme tills det tjocknar.

5
Tillsätt räkor, krabba och dill. Nu får fyllningen inte koka mera. Smaka av.

6
Häll räkorna i pajskalet. Strö över ströbröd och riven ost. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills pajen har fin färg.

7
Garnera med lättkokt sparris, räkor, citronmeliss och citron. Bjud gärna en grönsallad till.

Scroll to Top